Albert Heijn

Geschiedenis

AH ofwel Albert Heijn, wie kent de supermarktketen niet? Al ruim een eeuw onderdeel van het straatbeeld van Nederland (sinds 1887). Zoals vele supermarkten, begon Albert Heijn ooit als een gewone kruidenierszaak, in Oostzaan. Een winkel waar je nog bediend werd en producten op aanvraag kreeg, pas ruim 60 jaar later introduceerde Albert Heijn de eerste zelfbedieningswinkel, zoals we de supermarkt vandaag de dag kennen. AH is in al die jaren uitgegroeid tot de grootste supermarktketen van Nederland met bijna 1000 winkels verspreid door het hele land. Voor het gemak hebben we de Albert Heijn XL en de ‘to-go’ winkels meegeteld.

AH bier aanbieding

Bij Bierprijzen.net zorgen we dat jij echt kunt “Hamsteréééén”. In onze vergelijker vind je alle AH bier aanbiedingen van dit moment en vergelijken we die met aanbiedingen van andere online supermarkten met bieraanbiedingen zoals Jumbo, PLUS, COOP en Picnic. We vergelijken ook alle grote biermerken. Denk daarbij aan de Hertog Jan aanbieding, maar ook Heineken, Grolsch, Jupiler, Bavaria en Amstel kan je in onze bieraanbiedingen vergelijker terugvinden.

Albert Heijn acties over de jaren

In 1998 is AH begonnen met de bonuskaart. Via de bonuskaart krijg je niet alleen alle relevante aanbiedingen, maar verzamelt AH ook informatie over het koopgedrag. Welke bieraanbieding het populairst is bijvoorbeeld. Natuurlijk zijn er nog meer campagnes waarvoor we naar de winkels van Albert Heijn zijn gegaan, wat te denken van de moestuintjes? Of de wuppies tijdens het EK en WK voetbal? Dit zijn allemaal losse campagnes die voor een bepaalde periode in het jaar geldig zijn. Gedurende het hele jaar zijn er de ‘bonus-aanbiedingen’, geldig met de bonuskaart.

Albert Heijn eigen merk

Als één van de weinig supermarktketens heeft Albert Heijn al sinds begin jaren 50 van de vorige eeuw een eigen productieactiviteit. Wat begon als een faciliteit voor koek en koffie, heeft zich door de jaren heen uitgebreid naar een breed scala aan producten in alle categorieën. Van vuilniszakken tot kruiden en snoep.

Internationaal

Albert Heijn heeft verschillende pogingen gewaagd door de jaren heen om voet aan de grond te krijgen in andere landen. Curaçao heeft ooit een AH winkel gehad, en in Duitsland zijn er ook voor enige tijd ‘to-go’ winkels geweest. Sinds 2011 heeft Albert Heijn ook vestigingen net over de grens in België. Op dit moment zijn dat er 46, en de verwachtingen zijn dat dit aantal nog gaat groeien. Mocht je ons trouwens bezoeken vanuit België, ook voor jullie zoeken we het goedkoopste bier, kijk eens op bierprijzen.be!

© 2020 bierprijzen.net - Alle rechten voorbehouden

Scroll to Top